Скрит клетъчен глад. ПДФ Печат Е-мейл


На световна среща на най-високо ниво, състояла се през 1990 година в Ню Йорк, 192 страни поемат задължения да обезпечат най-добро бъдеще за всяко дете и да ликвидират заболявания, свързани с дефицита на йод. През следващата 1991 година в Монреал е била обсъдена темата за скрития клетъчен глад - хроничния дефицит на 28 аминокиселини, 15 минерала - макро- и микроелементи, в т.ч.йод, 12 вида витамини, 7 фермента, з мастни киселини, качествена вода.

Гладът, свързан с храната, може да бъде залъган по различни начини. А клетъчния скрит глад - не. За здравето на всяка една от милиардите клетки ежедневно са необходими биологично активни вещества, кислород и пълноценни хормони на щитовидната жлеза. Кислороден глад на клетката и понижена дейност на щитовидната жлеза настъпват при дефицит на йод.

Т.е. йодът е в основата на трите фактора,  отговарящи за клетъчното здраве.

Оправдана ли е йодофобията не само сред населението, но и сред лекарите?  От естествената храна излишен йод не може да има, защото почвата в България е бедна на йод, бедни на йод са водата, растенията - плодове, зеленчуци и фуражи, бедни на йод са животинските продукти - мляко, месо, яйца. Другите два източника на йод - йодираната сол и йодсъдържащи добавки могат да причинят вреда, ако съдържащият се в тях йод се натрупва в клетките.

Говори се, че баба Ванга  в средата на 80-те години била казала: «Ще се намери лекарство от всички болести, ще го произвеждат от водорасли и ще се продава  по целия свят». Дали баба Ванга не е имала предвид  йода от морските водорасли?  Основен резервуар на йод е световния океан – в 1 л вода се  съдържат 50 мкг.

Възможно ли е благополучието на всеки човек, страна, свят стратегически да зависи от един микроелемент, когато всъщност за здравето на организма са необходими 25 микроелемента, като 18 от тях са абсолютно необходими, а останалите 7 - просто полезни.

Не забравяйте, че дефицитът на който и да е микроелемент води до появата на неговия антагонист - тежък метал. Наличието на тежки метали в организма са причина за отслабване на имунитета. Като следствие - успешни атаки на вируси, паразити, гъбички. Като следствие - интоксикация, появата на тумори и съдбоносни здравословни проблеми.

Пример за стратегическата роля на йода е Япония: независимо от ядрените бомбардировки  и разрушенията  по време на  Втората Световна война, страната много бързо се въстановява и напредва, заема лидерски позиции благодарение на спокойствието, интелекта и  трудолюбието, и даже активното дълголетие на хората, които ежедневно получават чрез храната си от 3000 до 13 000 мкг органичен йод. (http://www.vesti.bg/sviat/azia/iaponiia-sys-svetoven-rekord-po-stoletnici-6022168 (В страната на изгряващото слънце хората, които са на 100 и повече години, са 58 820)


Според експерти на Световната здравна организация безопасна ежедневна доза на йод се счита 1000 мкг.

«Ежедневно постъпващият  в организма йод, освен че поддържа пълноценната дейност на щитовидната жлеза, нормализира обмяната на веществата и помага в снабдяването на клетките с кислород, той интензивно чисти кръвта от вирусна, бактериална, паразитна и гъбична инфекции, от хранително, алкохолно и наркотично отравяне, от вредните примеси на околната среда, напълно неутрализира радиацията, сваля напрежението и стреса."

В течение на 17 минути почти всичката кръв, която циркулира в нашия организъм, минава през щитовидната жлеза. В тази жлеза се намира най-добрият  антисептик - ЙОДЪТ,  който убива всички устойчиви и неустойчиви  микроби,  ако се приема ежедневно!

Суровината за производство на йодирани продукти "ЙОДИС-К" е абсолютно безопасна, защото това е висококачествена вода, обогатена с йони на йод, които безпрепятствено минават през мембраната на клетката и също така безпрепятственно се извеждат. Без противопоказания за всяка възраст - от новороденото до дълбока старост.

Проверете своя йоден статус:

1. При анализ на урината отделяният с нея йод трябва да е над 100  мкг/л.  При показател  под 20 мкг/л става  въпрос за критичен дефицит на йод и съответстващи съдбоносни здравни проблеми.

2. Вторият начин за проверка е предложен от американския ендокринолог д-р  Broda Otto Barnes, който стигнал до заключението, че има връзка между температурата на тялото и дейността на щитовидната жлеза. Всяка сутрин в течение на 5 дни температурата на всеки здрав човек точно 10 минути тряба да е в границите на 36.56°-36.78°.

Температура под 36.56° говори за понижена дейност на щитовидната жлеза, т.е. за дефицит на йод.

3. Определянето на йодния статус може да стане и с помощта на компютърно ирисово тестиране, което показва микроелементния баланс в организма, токсичното, а също така  и  паразитарно  натоварване на основните 24 органи.

Помага да разберете къде са проблемите днес, за да избегнете нови в бъдеще.  Демонстрира склонности, не поставя диагнози.


За повече информация четете - http://optisalt.su/iridoscreen

Или пишете на mail:   Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Тестирането  с "Оптисалт Иридо-Скрин" е много подходящо за проверка на младите семейства, които мечтаят да заченат  здраво дете. Особенно подходящо за текуща проверка на състоянието на бременни жени. Бързо! Неинванзивно, абсолютно безопасно!  Без противопоказания!  Нагледно и достоверно!


Ирисова диагностика


Но за съжаление има и други картинки. Това е тест на млада девойка: висок коефициент на токсично натоварване  на почти всички органи, липса на 5 жизнено важни микроелемента.


Здравословните проблеми са свързани с две основни причини:

1.Лошо качество на кръвта – зависи преди всичко от храната и начина на живот.

Живейте по законите на пълноценното  хранене:

- от 12 ч. до 20 ч.- основно ядене - салатите от пресни зеленчуци трябва да са три пъти повече от приготвенената храна, яжте таратор, кисело мляко, орехи, семки, кисело зеле, което е най-богато на ензими за преваряване на погълнатата храна.
-
от 20 ч. до 4 ч. сутринта храната се усвоява;
-
от 4 сутринта до 12 ч. организмът се чисти от хранителните отпадъци. Cутрин се събуждаме отпочинали, не бързайте със закуската. Пийте вода с лимонов сок, яжте плодове до 11 – 12 часа, и скоро ще разберете колко по-добре се чувствате при такъв режим.


Помнете, че плодовете, освен зелената ябълка, не се съчетават с никакви други продукти, ядат се само на гладен стомах, и никога на десерт, защото погълнатата храна ще ферментира и  ще увеличава токсините в организма;
Пресните зеленчуци се съчетават с всички останали продукти.
На обяд и вечеря трябва да ядете
или месо, или риба или пилешко.
Растителната храна е необходима, защото създава алкална среда, а месото – кисела.


Осем чаши вода на ден са спасителен душ за бъбреците и организма. През деня всеки килограм от вашето тегло се нуждае от 30 мл вода, т.е. средно 1,5 – 2 – 2,5 литра. Сутрин изпивайте 2 чаши вода с интервал половин час, по обяд, привечер и вечер – също.

Водата ще бъде още по-полезна, ако е обогатена с йони на йод по технологията на акад.Мелниченко.  В половинлитрова бутилка с минерална вода (без хлор) добавяте дневната, в зависимост от възрастта и концентрацията, доза йод и през деня изпивате тази вода.2. Лоша циркулация на кръвта

- циркулацията на кръвта зависи от състоянието на прешлените на гръбначния стълб, когато в течение на деня клетките на вътрешните органи, разположени срещу тези повредени  изкривени прешлени недополучават  кислород, биологично активни вещества, течности, енергоинформационни импулси, което води до проблеми със самочувствието.

Проблемите са именно в тези органи, където има застой на кръв заради повредени прешлени.

Например: възпалени 3, 4 и 5 прешлени на поясния отдел, които чрез периферните нерви свързват гръбначния мозък с работата на половата система, могат да бъдат причина за безплодие. Защото главният енергоинформационен канал, който върви по гръбначния мозък, непълноценно функционира и като следствие импулс от хипофизата не постъпва в половата система.

При отсъствие на патология на детеродните органи на бъдещите родители, зрели, пълноценни сперматозоиди и способна за оплодотворявване яйцеклетка дават началото на нов живот. Оплодотворяването, развитието, раждането – всичко това се контролира от  пълноценно работещите хипофиза, хипоталамус и главният диригент  на работата  на всички органи – щитовидната жлеза.

За пълноценната дейност на щитовидната жлеза, и не само за нея,  е необходим йод –от момента на раждане ежедневно 90-120 мкг за бебета и деца  до 150-250 мкг за възрастни, бременни и кърмещи жени.